fredag 8. juni 2012

Hugos tivoli

1. - 3. juni 2012 besøkte Hugos Tivoli som vanlig Namsos i begynnelsen av juni. De er nå midt i vårturneen sin. Først dukker plakatene opp som varsler at nå er det kommet tivoli til byen. Deretter dukker svære trailere opp på parkeringsplassen bak Shell Østre. Så begynner crewet å sette opp karuseller, radiobilhall, hoppeslott, boder osv. Det jobbes hardt og hektisk en dag.




Besøket på tivoliet disse vårkveldene er ikke av det helt store. Det er en del småbarnsforeldre som har med sine håpefulle slik at smårollingene kan få oppleve litt  fart og spenning. En del fjortiser og nykonfirmanter besøker også tivoliet for å feste litt og ha det moro.

Storsesongen for tivoliet er sommerferien og sensommeren med alle martnaene og bygdedagene som arrangeres over det ganske land. Da kommer folket og pengene til tivoliet. I Namsos har Hugos Tivoli i mange år vært et fast innslag under Namsosmartnan med  ungdom, flatfyll og masse moro.




Hugos Tivoli ble startet i 1936 av en kar med navn Henry Johansen. Tivoliet har stort sett vært i drift siden da med unntak av de årene vi hadde besøk fra Tyskland. Hugos Tivoli har hovedbasen sin i Levanger. Firmaet har faktisk to tivoli i drift og som opererer på ulike plasser. Det er Nordland og Trøndelag som er tivoliets operasjonsområde.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar