søndag 23. juni 2013

23. juni 2013 -Sankhansaften i Bymarka i Namsos.

Det er Sankthansaften 2013. Det er søndags kveld.  Fredag og lørdag pøsregnet det. Nå er været fint. Det er sol , blå himmel og ca. 20 C. Jeg  tar med meg kameraet og en termos for å rusle en tur  inn i Bymarka. Turen går fra Skisenteret i Namsos til Havikvanet. Det er liv overalt. Det summer overalt. Blomstene livner til og fuglene jobber knallhardt for å holde liv i ungene sine. Det er lite mennesker å se denne kvelden. Det er noen få trimmere ute også denne kvelden. Kaloriene må bort.









Jeg starter turen fra Skisenteret. Senteret er inngangsporten til Marka.Det ble bygd som dugnad og med Tippemidler på åttitallet. Det brukes en del på vinterstid. En del kailler har lagt ned mange timer her med dugnadsinnsats. Før  Skisenteret lå hoppbakken Granåsen her. På sekstitallet besøkte landslaget denne bakken etter endt sesong. Man legger fort merke til at ting er på stell i Bymarka. Det er det Bymarkas venner som står for. De har lagd veger, klopper, skilt, benker og skilt. Ære være den foreningen.








Havikvatnet er det første vatnet vi kommer til når vi kommer fra Skisenteret. Havikvatnet var en gang i tiden drikkevannskilden for Namsos. Vi kan fortsatt se demningen og det gamle pumpehuset.I dag brukes det som bade og fiskevann.





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar