søndag 3. mars 2013

Tur til Lund i Nærøy kommune.

Det er 3.  mars 2013. Det er 3 C, sterk vind og delvis skyet. I dag går turen til Lund. Det er en populær søndagstur for mange namsosinger. Det er ca. 50 km fra Namsos til Lund, så turen kan gjøres unna på en liten time. Strekningen kalles for Kystriksvegen. Det er i dag hovedfartsåren ut til Ytre Namdal. Fra Lund går det ferje til Geisnes. Mange tar en kaffesup eller en bedre middag på Lundkroa.

For ca 25 år siden ble broen over Nordsundan ferdig. Det gjorde det mulig å kjøre ut til Lund. Før brua var ferdig, så var det en komplisert affære å komme seg ut med bil til Salsnes og Lund.




Salsnes ligger i Fosnes kommune. Det er ikke mange sjelene som bor her. Men stedet har faktisk egen skole og kirke. Her ligger det en del gårdsbruk. Man har også satset litt på turisme. Salsnes kro har dessverre gått dårlig og har hatt mange eiere. Nå er det bygd båthavn her i håp om å trekke turister til kroa. Mo gård går atskillig bedre. Her har man satset på fiskere med stor lommebok. Den største bedriften på Salsnes er Salsnes Filter. Den bedriften går meget godt. Salvatnet er en av Norges dypeste innsjøer.



















Lund ligger i Nærøy kommune. Her er det heller ikke mange innbyggere. Stedet har egen kirke, men skolen er dessverre nedlagt. Det ligger en del gårdsbruk her. Det er også en del småbedrifter her. Lund er et kommunikasjonsknutepunkt i Namdalen. Her ligger ferjeleiet over til Geisnes.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar